In beweging komen met een beperking of aandoening, kan een behoorlijke opgave zijn. Want wat moet ik aan beweging doen om weer plezier te hebben in bewegen en mijzelf gezond te houden?  Dan zou een bewegingsagogisch plan jou misschien kunnen helpen. Een bewegingsagogisch plan kan namelijk bij alle soorten sport worden ingezet en zowel volwassenen als kinderen kunnen van deze dienst gebruik maken. Benieuwd wat een Bewegingsagoog doet, wat zo’n bewegingsagogisch plan precies inhoudt en of dit misschien wat voor jou is? Lees hier verder wat ik voor je kan betekenen.

Wat doet een Bewegingsagoog?

Een Bewegingsagoog is iemand die zich bezighoudt met het organiseren, ontwikkelen en aanbieden van een sport- en bewegingsaanbod voor mensen met een beperking op lichamelijk, sociaal, emotioneel of cognitief gebied.

Wat is een bewegingsagogisch plan?

De opbouw van een bewegingsagogisch plan kan worden vergeleken met dat van een zorgplan of behandelplan die uit 6 fasen bestaat:

Fase 1: De beeldvormingsfase

Aan de hand van gesprekken worden verschillende gegevens verzameld met betrekking tot de voorgeschiedenis en de gezondheidssituatie waarnaast ook de persoonlijke informatie, zoals sportinteresses en bewegingservaring, niet vergeten mogen worden. Na deze gesprekken wordt er, indien nodig en/of gewenst, door middel van testen en observaties een bewegingsdiagnostisch onderzoek gedaan om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen.

Fase 2: Het vaststellen van een hulpvraag

Na de gesprekken en het bewegingsdiagnostisch onderzoek wordt er een hulpvraag vastgesteld.

Fase 3: Doelstellingen bepalen

Aan de hand van de gestelde hulpvraag, worden er doelstellingen op de lange- en korte termijn bepaald.

Fase 4: De planning van de activiteiten

Op basis van de beeldvorming, de hulpvraag en de doelstellingen, wordt er een persoonlijk plan gemaakt met bewegingsactiviteiten.

Fase 5: De uitvoering

De op maat gemaakte planning van bewegingsactiviteiten wordt uitgevoerd.

Fase 6: De evaluatie

Tot slot vindt er een tussenevaluatie en een eindevaluatieplaats om samen na te gaan of wij nog op de goede weg zitten en/of de doelstelling bereikt is.

Nieuwsgierig geworden of dit misschien wat voor jou is? Plan een GRATIS kennismakingsgesprek of neem contact met mij op voor meer informatie.

Geopend

Di, Wo, Do
9:00 – 21:00
Za
9:00 – 12:00

Informatie

Privacy
KvK:77697642
Realisatie: www.kevinknops.nl

Bezoekadres

Dynamic Motion
Tramweg 25
3255 MB Oude-Tonge